Lifestyle

Šibenik – predavanje Virtualnog ženskog poduzetničkog centra ‘Što žene žele’

Predavanja 'Što žene žele' održana su i u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Čakovcu i Ogulinu, a do kraja godine održat će se i u Splitu i Vukovaru

Autor: Alan Srčnik - 14.11.2018

Predavanje ‘Što žene žele’ Sanele Dropulić, direktorice Virtualnog ženskog poduzetničkog centra  Hrvatske, čiji je cilj jačanje suradnje među ženama i razgovor o načinima smanjenja diskriminacije žena u društvu, održano je u utorak navečer u Šibeniku – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

„Šibenik je šesti grad u kojem ove jeseni održavamo besplatno predavanje uz networking druženje za sve one pripadnice ljepšeg spola, ali i kolege koji uviđaju diskriminaciju među ženskim društvom i žele zajedno kroz brainstorming i promišljanje smanjiti tu diskriminaciju. Bez obzira što smo u 21. stoljeću i što je Hrvatska zemlja Europske unije, još je puno prepreka koje žene na svom etabliranju, i kroz karijeru i kroz privatni život, moraju prijeći kako bi se osjećale jednakima s muškarcima”, kazala je Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Procijenila je da upravo kroz ovakva druženja njihova asocijacija koja se veže uz žene u poduzetništvu, može smanjiti tu podzastupljenost žena u društvenom životu Hrvatske.

„Cilj nam je probuditi i povezati žene za zajedničku suradnju i međusobno djelovanje jer nama bolji položaj u hrvatskom društvu neće nitko pokloniti, već se žene za njega moraju izboriti”, kazala je Dropulić.

Tijekom predavanja žene se upoznaju s nizom vježbi te praktičnih primjera kako unaprijediti položaj u društvu, obitelji, među prijateljima, na poslu, kod drugih žena, a s druge strane očuvati i izgraditi integritet sukladno vremenu i okružju u kojem žive.

Na predavanju u Šibeniku bio je i šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk kojemu se Dropulić posebno zahvalila na potpori Virtualnom ženskom poduzetničkom centru.

Predavanja ‘Što žene žele’ održana su i u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Čakovcu i Ogulinu, a do kraja godine održat će se i u Splitu i Vukovaru, dok će 8. ožujka biti održan Kongres poduzetnica u Zagrebu.

Tagovi: sanela dropulić, što žene žele,

Vezane vijesti