Lifestyle

Šibenik: Privremena regulacija prometa u nedjelju i na Silvestrovo

Humanitarna akcija, puštanje lampiona, tombola, doček Nove godine... Nema sumnje da će narednih dana u Šibeniku biti veselo i zabavno, a nije ni zgorega provjeriti što nas očekuje u prometu...

Autor: Lucija Tokić - 29.12.2018

U nedjelju, 30. prosinca 2018. g., održat će se humanitarna akcija „Šibenik daruje“ u sklopu koje će Šibenčani sa šibenske rive pustiti više od tisuću lampiona. Puštanje lampiona predviđeno je za 19 sati. Tim povodom promet šibenskom rivom bit će zatvoren u vremenu od 18 do 19,30 sati.

Humanitarna tombola u kojoj mogu sudjelovati svi koji su kupili lampione održat će se na pozornici u Parkiću šibenske Adventure s početkom u 18,30 sati. Lampioni se po cijeni od 30 kuna mogu kupiti dan održavanja manifestacije u Parkiću i na šibenskoj rivi od 11 do 13 sati te od 17 do 19 sati.

Sav prihod prikupljen od prodaje namijenjen je udruzi Aurora – oboljelima od cerebralne i dječje paralize i ostalim tjelesnim invalidima Šibensko-kninske županije za izgradnju lifta na bazenu u Crnici.

Zbog organizacije dočeka Nove godine u Šibeniku i koncerta na pozornici na Trgu Pavla Šubića I, 31. prosinca 2018. od 21, 00 sat također će biti zatvoren promet duž šibenske rive.

U novogodišnjoj noći ugostiteljski objekti iz skupine „Restorani“ i „Barovi“ na području grada Šibenika mogu raditi do 4 sata, a puštanje glazbe ispred svih ugostiteljskih objekata na području grada Šibenika dozvoljeno je do 3 sata.

Pozivaju se građani da svoja vozila tijekom novogodišnje noći parkiraju na parkiralištu TEF koji će za tu prigodu raditi od 31. prosinca 2018. od 19 sati do 1. siječnja 2019. godine. Korištenje navedenog parkirališta neće se naplaćivati.

U periodu od 31. prosinca od 14 sati do 2. siječnja u 7 sati neće se naplaćivati niti parking na uličnim parkiralištima te rampom reguliranim parkiralištima – „Draga“, „Željeznički kolodvor“ i „Izgradnja“.

 

izvor: Radio Dalmacija

foto: Pexels (ilustracija)

 

Tagovi: doče nove godine, humanitarna akcija, parking, promet, Šibenik,