Crna kronika

Šibenik se “trese” – u noćnim satima zabilježena 2 potresa

Županijski 112 centar je izvijestio da je primio preko 30 poziva sa šibenskog područja, ali nije bilo oštećenja objekata

Autor: Josipa Maksimović - 15.09.2018

Dva snažna potresa s epicentrom između Zatona i Vodica pogodila su u subotu tijekom noći šibensko područje – prvi potres jakosti 3.0 po Richteru zabilježen je u 1,48 sati s epicentrom deset kilometara od Šibenika, a jači potres magnitude 4.0 po Richteru zabilježen je u 5,09 sati, ali nema materijalne štete.

Nakon dvaju snažnih potresa, slijedio je niz naknadnih znatno slabijih potresa, izvijestio je u subotu ujutro Županijski centar 112 koji u priopćenju ističe da su, zbog potresa, primili pozive mnogih građana iz cijele županije, ali da nema zabilježene materijalne štete.

“Primili smo više od 30 poziva s područja Šibenika, Vodica, Tribunja, Zatona, Rasline, Lozovca, a nitko od građana nije rekao da je došlo do ikakve štete ili oštećenja objekta” izvijestili su iz Županijskoga centra 112.

Prvi potres dogodio se u 1 sat i 48 minuta s epicentrom deset kilometara zapadno-sjeverozapadno od Šibenika, odnosno između Vodica i Zatona Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širemu šibenskom području i u cijeloj Dalmaciji, a nakon toga je u 5,09 sati uslijedio jači potres jačine 4.0 prema Richteru.

Seizmografi Seizmološke službe Hrvatske također su izvijestili da su zabilježili u subotu ujutro 5 sati i 9 minuta jak potres s epicentrom deset kilometara sjeverozapadno od Šibenika kod Zatona. Magnituda  potresa iznosila je  4.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio V-VI stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

(Hina)

Tagovi: potres, Richter, Šibenik,