Politika

Školski odbor zadarske škole jednoglasno odbio smijeniti ravnatelja

"Odbor se očitovao. Sada ministar može, ako smatra opravdanim, i sam razriješiti ravnatelja"

Autor: Ivona Amidžić - 07.03.2019

Školski odbor zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole jednoglasno je odbio prijedlog o smjeni ravnatelja škole Joze Dragića, izvijestila je na svojim mrežnim stranicama zadarska radio postaja HRT-a – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Prosvjetni inspektor je zbog slučaja žigosanja predložio smjenu ravnatelja.

“Školski odbor nije prihvatio prijedlog prosvjetnog inspektora da se ravnatelj razriješi. Ta je odluka bila jednoglasna.  To je bilo u okviru od 15 dana koji je zakon predvidio da se školski odbor mora očitovati i postupiti ili ne postupiti prema prijedlog inspektora. Sada je na potezu viša instanca. Zakon predviđa da u tom slučaju ministar može, ako smatra opravdanim, i sam razriješiti ravnatelja,” izjavio je pročelnik Odjela za obrazovanje Zadarske županije Ivan Šimunić.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je početkom veljače u zadarsku Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu inspekciju kako bi utvrdila je li bilo propusta u radu te ustanove, u kojoj je učenik užarenim vrhom upaljača u obliku slova “U” opekao školsku kolegicu i kolegu. Prosvjetna inspekcija je školskom odboru uputila prijedlog za razrješenje ravnatelja.

(Hina)

foto: pexels (ilustracija)

Tagovi: odbio, otkaz, ravnatelj, školski odbor, zadar, žigosanje,