Politika

Slobodanka Selak, Mostova kandidatkinja za Gradsko vijeće Grada Makarske: „Mladim ljudima treba pomagati da iskoriste svoje znanje i talente“

Selak: "Ovaj grad je borbe vrijedan i za mene, a pogotovo za moju djecu!"

Autor: Darija Kovačić - 12.05.2021

Slobodanka Selak, kandidatkinja s liste Mosta za Gradsko vijeće Grada Makarske, danas se predstavila javnosti, komentirala je trenutno stanje u Makarskoj i rekla neke od svojih prijedloga za koje će se zalagati ukoliko joj građani svojim povjerenjem daju priliku za poštenu borbu.

Slobodanka Selak, hotelijersko turistički tehničar i vlasnik obrta taksi usluga „Boba“, prvi puta je u politici. I to s velikom željom za promjenama, jer je, kako sama kaže, na vlastitoj koži iskusila da gradski sustav ne služi građanima, već samo sebi samima i svojim stranačkim slugama.

„Mnogi iz moje generacije vide nepravdu, ali svejedno stoje po strani jer misle da se ništa ne može promijeniti, jer su nepravdu, nažalost, vidjeli mnogo puta, ali sankcije za njezino činjenje nikada. Meni je razlog takvog „funkcioniranja“ sustava jasan: politička volja. Nekome je u interesu da živimo u močvari propisa dok nam se želja za uspjehom u poslu koji radimo ne ugasi, i onda po meni ostaju tri opcije: dati se gospodarima nereda u ruke, kofer pa put Njemačke ili Irske, ili se boriti da postanemo normalan grad, jednak za sve. Biram treću opciju, biram Most! Ovaj grad je borbe vrijedan i za mene, a pogotovo za moju djecu.

Taksi prijevoz kojim se bavim treba u propisima grada i države staviti na normalne, pravedne i sigurne okvire, i to je prvo za što ću se zalagati.

–  da se starost vozila produži na 10 godina (trenutno je 5)

–  da taksi voze profesionalni vozači ili oni sa završenom prometnom školom

–  jedna dozvola, jedan čovjek, jedno vozilo

–  tko i pod kojim uvjetima može raditi, kako zbog sigurnosti ljudi koje vozimo, tako i zbog sigurnosti nas koji vozimo sa svim potrebnim dozvolama

–  osigurati rad pod istim uvjetima u odnosu na starost vozila (trenutno nije pravedno)

–  grad treba voditi evidenciju izdanih dozvola i licenci, koliko jedan grad

može i treba imati, toliko neka i ima

Ovo nije samo moje mišljenje, već mišljenje svih mojih kolega. Zašto nam je loše? To nije samo zbog Covida 19 koji nas je sve pogodio, a posebno našu djelatnost. Pa ne može netko tko je majčine jasle zamjenio jaslama grada, koje izgleda u Makarskoj idu rođenjem u političkoj kasti, razumjeti kako je to boriti se za svoj kruh svaki dan. Mladim ljudima treba pomoć da iskoriste svoje znanje i talente uz poticaje za samozapošljavanje. Grad im po tom pitanju ne izlazi u susret, ne olakšava im ni komunalnim ni drugim olakšicama koje druge sredine nude i daju. Kada mladi čovjek krene na put da se osamostali, pa krene od vrata do vrata, ima osjećaj da igraju ping-pong s njim, gdje ga na vratima u gradu dočekaju s odgovorom doviđenja, umjesto, izvolite kako vam možemo pomoći. Našu Bijelu palaču nije dovoljno samo provjetriti, već temeljito raskužiti, jer od tuda kreću svi naši problemi,  umjesto da se ondje rješavaju. I ne samo to, trude se da našoj djeci ostane što manje opcija za život u Makarskoj. Zato nam treba promjena koja će nam svima biti na spas. Izađite na izbore i glasajte za Most, za ljude koji imaju viziju i koji znaju raditi!“ poručila je mlada poduzetnica.

Foto: Most

Tagovi: gradsko vijeće, izbori 2021, kandidat, lokalni izbori, makarska, Slobodanka Selak, taxi,