Crna kronika

Šokantno: žigosao slovo ‘U’ učenici na vrat!

Ravnatelj Jozo Dragić: Nije riječ o "posebno teškom djelu"

Autor: Ivona Amidžić - 07.02.2019

Slučaja u kojemu je učenik zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole užarenim vrhom upaljača u obliku slova U opekao školsku kolegicu i kolegu istražuju policija i prosvjetna inspekcija, dok je ravnatelj škole u izjavi medijima kazao kako su mu na razrednom sastanku rekli da je sve bila tek “dječja igra”.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je izvijestilo da je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, dok je lokalna policija potvrdila da se uključila u slučaj. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe kvalificirane su kao lakše, kažu u policiji.

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je na konferenciji za novinare kako se “stručna služba škole uključila pravovremeno” te da će po okončanju istraživanja o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno odvjetništvo. Dodao je da je policija obavijest o događaju zaprimila od medija.

Ravnatelj Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole Zadar Jozo Dragić za N1 je prokomentirao kako nije riječ o “posebno teškom djelu”, dodavši da je u srijedu nakon događaja pozvao cijeli razred, uključujući i počinitelja te da su mu rekli da je to bila “samo dječja igra”.

Ravnatelj: Užareni upaljač prislonio učenici na rame i učeniku na vrat

“Obični zagrijani upaljač naslonio je jednoj učenici na rame i jednom učeniku na vrat. Ja sam njemu odmah pojasnio da će biti sankcioniran po pravilniku, oni su inzistirali da im ne treba liječnik niti, ne daj Bože policija, nego su se vratili u razred”, rekao je ravnatelj za N1.

Potvrdio je da je u učionici u tom trenutku bila i razrednica od koje je zatražio službeno izvješće te dodao da će se danas u školi održati razredno i nastavničko vijeće.

Kako prenose mediji, otac djevojke rekao je kako se “čudi da nitko iz škole nije zvao policiju ili hitnu pomoć”.

(Hina)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: slovo U, učenica, žigosao,

Vezane vijesti