Gospodarstvo

Solin: 15 njegovateljica će brinuti o 60 starih i nemoćnih osoba

 Kako je rečeno na svečanosti uručenja diploma, riječ je o projektu "Solin za sve" vrijednom oko 2,7 milijuna kuna koji je u cijelosti financiran novcima Europske unije, odnosno iz Europskog socijalnog fonda Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.

Autor: Marko Leskovar - 19.01.2019

U sljedeće dvije godine 15 njegovateljica s područja Solina brinut će o 60 starih i nemoćnih osoba, a diplome za taj posao u petak im je predao solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, piše Nacionalni Portal, prenoseći Hina-u.

Kako je rečeno na svečanosti uručenja diploma, riječ je o projektu “Solin za sve” vrijednom oko 2,7 milijuna kuna koji je u cijelosti financiran novcima Europske unije, odnosno iz Europskog socijalnog fonda Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

“To je za Solin iznimno važan projekt pošto će ove njegovateljice u sljedeća 24 mjeseca na području Solina svakodnevno brinuti o 60 pretežito starije životne dobi, bolesnima i nemoćnima za koje se nema tko brinuti,” rekao je gradonačelnik Ninčević koji je istaknuo da  je 15 žena stručno usavršeno i educirano za posao njegovateljice.

Foto: Pixabay

Tagovi: njegovateljice, Solin, umirovljenici,