Lifestyle

Spasio ptiće pa mu njihovi roditelji izrađuju i ostavljaju poklone

Počeo je pronalaziti neobične poklone

Autor: Ivona Amidžić - 26.04.2019

Stuart Dahlquist iz Seattlea i njegova supruga Angie već četiri godine hrane obitelj vrana: roditelje i njihova dva ptića, koji su im se naselili na drvetu u dvorištu. Kada god bi bilo potrebno, Stuart i Angie ostavili bi im hranu ispod drveta.

“Žive kod naše kuće već godinama. Imaju gnijezdo na jeli u našem dvorištu i mogli smo čuti njihove ptiće kada su ih hranili”, rekao je Stuart za The Dodo.

Njemu je njihovo glasanje bilo jako simpatično, a kada ga jedan dan nije čuo zabrinuo se i izašao u dvorište. Dva malena ptića ispala su iz gnijezda, a njihovi roditelji nisu im nikako mogli pomoći. “Već su gotovo mogli letjeti, ali samo su bezglavo trčali po dvorištu. Vratio sam ih u gnijezdo, a na tlo sam stavio hranu i vodu, za slučaj da opet padnu”, rekao je Stuart.

Vrane su inače jedne od najinteligentnijih ptica. Također, vrane mogu pamtiti lica što im pomaže da razaznaju i zapamte kojih ljudi se trebaju bojati, a kojih ne.

“Prvo sam bio zbunjen, vidio sam nešto na tlu”

Stuarta su, naravno, zapamtile jer im je stalno ostavljao hranu na tlu ispod gnijezda, a onda su ga jedan dan iznenadile. “Prvo sam bio zbunjen. Vidio sam nešto na tlu gdje im inače ostavljam hranu, a kada sam se približio vidio sam da se radi o grančici jele s dijelom limenke na njoj”, prisjetio se Stuart za The Dodo.

“Bilo mi je čudn što sam to našao pa sam odlučio zadržati grančicu. Sljedećeg dana ponovo sam pronašao grančicu s dijelom limenke na njoj i tada mi je sinulo da mi vrane rade poklone i ostavljaju ih tamo gdje znaju da ću ih naći. Nekoliko dana trebalo mi je da dođem k sebi. Ne samo da su mi ptice ostavljale darove, nego su ih same i izrađivale”, izjavio je. Otkako je dobio poklone, vrane su se još više sprijateljile s njime pa ga sada prate čak i kada ide u šetnju.

Dahlquist je spasio i izliječio već nekoliko vrana i prije, ali nikada mu nije bilo zahvaljeno na ovaj način.

Foto: Facebook (Stuart Dahlquist)

Tagovi: pokloni, seattle, vrane,