Lifestyle

Spasioci na dubrovačkim plažama ponovno od ponedjeljka

15 spasilaca Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, koji su prošli edukaciju, krenut će s radom na gradskim plažama od ponedjeljka 21. lipnja

Autor: Ivona Amidžić - 18.06.2021

Grad Dubrovnik i ove će godine financirati program ”Crveni križ u Gradu” – Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja na dubrovačkim plažama.

Nastavlja se tako dugogodišnja praksa, a 15 spasilaca Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, koji su prošli edukaciju, krenut će s radom na gradskim plažama od ponedjeljka 21. lipnja.

Bit će prisutni svakodnevno od 10 do 18 sati na plažama na Dančama, Mandraču, Bellevueu, Šuliću, Štikovici, Zatonu Malom i Orašcu. Ujedno se na plaži Mandrač formira Spasilačka postaja, gdje će biti i baza plovila ‘Rescue Runner’, koje služi za spašavanje na moru. Ovaj skuter nabavljen je prošle godine sredstvima Grada Dubrovnika, a dubrovački Crveni križ prvi je u Hrvatskoj dobio ovakvo plovilo.

Spasilačka postaja na Mandraču nalazit će se na dijelu plaže namijenjenom osobama s invaliditetom te će djelatnici biti na raspolaganju za pomoć kod korištenja liftera za spuštanje i izlazak iz mora.

Grad Dubrovnik je za Službu spašavanja na plažama Crvenog križa Dubrovnik u Proračunu za ovu godinu osigurao iznos od 500.000,00 kuna.

foto: Grad Dubrovnik

Tagovi: dubrovnik, gd crveni križ, gdck, plaže, ponedjeljak, spasioci,