Crna kronika

Splićanin uhićen s kokainom – ovaj je “vala” imao “bijeli Božić”!

Splićanin je uhićen sa 50,8 grama kokaina pa ako se pitate zašto pada snijeg, eto vam odgovora ;)

Autor: Josipa Maksimović - 18.12.2018

Inspektori Službe kriminaliteta droga sa 50, 8 grama kokaina uhitili su M.B. (32) iz Splita. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog preprodaje droge.

Osim opijata oduzeto mu je i 1200 kuna i 200 eura za koje se sumnja da ih je zaradio dilanjem. Otprije je prijavljivan za posjedovanje opojne droge.

Cijena kokaina je oko 100 eura za gram, a zajedno s ostalim stimulansima nalazi se na trećem mjestu po zastupljenosti na tržištu.

 

Na području PU splitsko-dalmatinske samo u prvoj polovici 2018. godine zaplijenjeno je ukupno 1,8 kilograma kokaina. Gotovo 70 posto ovisnika o narkoticima kombinira više vrsta opojnih droga, ali glavno sredstvo ovisnosti je i dalje heroin. Od ostalih droga najviše osoba je uzimalo kanabis, a zatim kokain.

Najviše liječenih zbog zlouporabe kokaina ga je ušmrkavalo, a prilikom konzumacije kombiniraju ga s heroinom i marihuanom. Kako je kokain stimulans, druga droga se uzima uglavnom radi tzv. spuštanja tj. smanjenja euforičnog djelovanja.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Tagovi: božić, droga, kokain, split,