Lifestyle

Split – čak 10 od 12 ugostiteljskih objekata kršilo epidemiološke mjere

Samo u protekloj godini policija je zbog kršenja epidemioloških mjera kaznu ispisala 518 puta

Autor: Ivona Amidžić - 04.11.2021

U proteklih sedam dana čak 10 od 12 ugostiteljskih objekata gdje je proveden nadzor s područja Splita kršilo je epidemiološke mjere, doznaje se u četvrtak iz splitske policije.

Policija je na području Splitsko-dalmatinske županije od početka epidemije covida-19 utvrdi​la​ i sankcioniral​a ​ukupno 1474 prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Samo u protekloj godini policija je zbog kršenja epidemioloških mjera kaznu ispisala 518 puta, dok je u prvih devet mjeseci ove godine ​ta brojka skoro podvostručena i iznosi 956.​

​U proteklih sedam dana na području Grada Splita izvršen je ciljani nadzor 12 ugostiteljskih objekata te je kod ​njih deset  utvrđeno kršenje epidemioloških mjera.

​”​Obzirom da je kod ​devet​ objekata nadzor ​obavljen s djelatnicima Državnog inspektorata ,​preuzeli ​su ​daljnje postupanje, dok smo za jedan objekt uputili obavijest Državnom inspektoratu o počinjenom prekršaju (čl. 9A Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti). U navedenom razdoblju na području grada Splita izdano je 138 upozorenja iz članka 47.st.2.t.9 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te dva prekršajna naloga zbog istoga prekršaja, također su izdana i dva prekršajna naloga zbog prekršaja opisanog u čl.47 .st.2 t.8  i jedan zbog prekršaja opisanog u čl. 47. st. 2 t. 11 istog zakona​”, za Hinu je rekla glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Antonela Lolić​.

Što se tiče drugih gradova i mjesta na području Policijske uprave nadzori objekata se provod​e​svakodnevno u sklopu redovnih aktivnosti policije, a u ​posljednjih sedam dana zabilježeno je jedno kršenj​e​ epidemioloških mjera i to prekršaj opisan u čl. u čl.47 .st.2 t.8 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

​Policija poručuje da će i dalje kontinuirano i skoro svakodnevno u sklopu redovitih poslova, obzirom na obim i intenzitet ostalih poslova policije, samostalno i u suradnji s Državnim inspektoratom provod​iti nadzore rada ugostiteljskih objekata i to posebno u dane vikenda.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: epidemiološke mjere, kršenje, split, stožer, ugostiteljski objekti,