Lifestyle

Split: Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija – ASDA od 10. do 12. travnja

Split će ponovno biti centar srednje i jugoistočne Europe u prezentaciji novih dostignuća u industriji oružja i vojne opreme

Autor: Ivona Amidžić - 21.02.2019

Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija – ASDA održat će se u Splitu od 10. do 12. travnja, a o pripremama su u srijedu razgovarali gradonačelnik Andro Krstulović Opara, pomoćnik ministar obrane za materijalne resurse Roman Mikulić te direktor ovogodišnje ASDA-e pukovnik Denis Kovačević – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Na sastanku je istaknuto kako je ASDA (Adriatic Sea Defence & Aerospace Exhibition) vrlo važna za domaću namjensku industriju i prezentaciju njezinih proizvoda te za dodatnu gospodarsku promociju Splita, navodi se u priopćenju splitske Gradske uprave.

Gradonačelnik Splita i predstavnici MORH-a, kako se navodi, složili su se da se grad pod Marjanom pokazao vrlo dobrim domaćinom takve manifestacije, a među ostalim je rečeno da se tako visokotehnološkim sajmom može znatno razvijati i promovirati koncept sigurnosti u turizmu.

Od 10. do 12. travnja Split će ponovno biti centar srednje i jugoistočne Europe u prezentaciji novih dostignuća u industriji oružja i vojne opreme. Pokrovitelj manifestacije koju u Spaladium areni organizira američka tvrtka TNT Productions je Vlada Republike Hrvatske uz potporu Ministarstva obrane i Grada Splita. Zahvaljujući ASDA-i Split se pridružio gradovima poput Pariza, Moskve, Londona i Abu Dhabija, u kojima se redovito održavaju slične manifestacije, stoji u priopćenju. Ovo će biti peta ASDA koja se u Splitu tradicionalno održava svake dvije godine.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Andro Krstulović Opara, asda, izložba, konferencija, split, vojna, zrakoplovna,