Sport

Split: Predloženo da Europska liga ima dva razreda sa ukupno 64 kluba

"Ovaj model Europske lige bio bi pozitivan za hrvatski nogomet, jer bi klubovi iz manjih država više sudjelovali u europskom natjecanju," kazao je Huljaj

Autor: Antonela Verković - 11.09.2018

Na generalnoj skupštini Europskog udruženja nogometnih klubova (ECA), koja se održava u Splitu, predloženo je da se Europska  liga proširi sa 48 na 64 kluba, koja bi bila raspoređena u dva razreda, doznaje se od predsjednika Uprave Hajduka Jasmina Huljaja, koji je sudjelovao u radu ove skupštine.

“Raspravljali smo o tome kako će izgledati organizacija Europske lige u razdoblju od 2021. do 2024. godine, te su se čuli prijedlozi da se naprave dva razreda po 32 momčadi, odnosno ukupno 64 kluba, koji bi bili raspoređeni u Europsku ligu 1 i Europsku ligu 2 , a konačnu odluku o tome mogla bi donijeti UEFA u proljeće 2019. godine,” rekao je Huljaj za Hinu.

Dodao je kako je zamišljeno da se taj format Europske lige počne primjenjivati od 2021. godine.

“Ovaj model Europske lige bio bi pozitivan za hrvatski nogomet, jer bi klubovi iz manjih država više sudjelovali u europskom natjecanju,” kazao je Huljaj. Po njegovim riječima takav model Europske lige omogućit će Hajduku da lakše dođe do europskih utakmica.

On je također rekao kako bi Liga prvaka trebala ostati u sadašnjem formatu.

Predsjednik Juventusa i čelnik Europskog udruženja nogometnih klubova Andrea Agnelli izjavio je kako će se nogomet u sljedećim godinama razvijati na mnogo vidljivih načina.
“Od danas do 2024. godine, kada će novi međunarodni kalendar definirati nogometni krajolik, nogomet će se razvijati na mnogo vidljivih načina,” rekao je Agnelli.
On je na konferenciji za novinare najavio kako će se vjerojatno od sljedeće godine u Ligi prvaka uvesti VAR. “Uvođenjem VAR-a želimo da se nogometnoj igri dade što veća preciznost,” istaknuo je Agnelli.

Na generalnoj skupštini ECA, osim predstavnika Hajduka, od hrvatskih klubova sudjelovali su još predstavnici Rijeke i Dinama.

Tagovi: andrea agnelli, europska liga, jasmin huljaj, split,