Lifestyle

Split spreman za snijeg

Komunalne službe su u pripravnosti

Autor: Lucija Tokić - 07.01.2019

Budući da se početkom tjedna po predviđanjima meteorologa može očekivati i nešto snježnih padalina na području grada Splita, a najizglednije u poslijepodnevnim i noćnim satima utorka te u noći s utorka na srijedu, zamjenik gradonačelnika Nino Vela, koji je ujedno i načelnik Stožera Civilne zaštite grada Splita, zatražio je od gradskih komunalnih poduzeća da budu u pripravnosti za odrađivanje poslova na lokacijama za koje su zaduženi po Planu rada u zimskim uvjetima.

U utorak poslije podne preventivno će se solju i sipinom posuti prometnice na brdskim predjelima istočnih gradskih mjesnih odbora. Građani se upozoravaju da, ako to nisu učinili prilikom posljednje hladne fronte, zaštite vodovodne cijevi na otvorenom i ispuste vodu iz objekata u kojima ne borave.

S obzirom da su ophodnje primijetile da pojedinci ispuštaju tijekom noći sadržaj crnih jama preko prometnica, apeliramo na te neodgovorne sugrađane neka to posebno ne čine u ove hladne dane ne samo zato što će ih ophodnja prijaviti Sanitarnoj inspekciji nego što na taj način dovode u opasnost živote vozača i njihovih suputnika jer se ispuštena tekućina smrzava na cesti na ovoj hladnoći i čini je opasnom.

izvor: Radio Dalmacija

foto: Pexels (ilustracija)

 

Tagovi: snijeg, split,