Lifestyle

Split: U županiji 102 novooboljele osobe, dvije umrle

Od ukupnog broja novooboljelih 64 osobe su kontakti prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju...

Autor: Ivona Amidžić - 07.05.2021

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđene su 102 novooboljele osobe, a dvije su umrle, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od 611 testiranih osoba s područja te županije danas su 102 pozitivne na covid infekciju, i to iz Splita 48, Sinja sedam, Vrgorca šest, Kaštela i Muća po pet, Solina, Imotskog, Trogira i Omiša po tri, iz Runovića, Baške Vode, Marine, Prološca i Makarske po dvije te po jedna iz Trilja, Dugopolja, Klisa, Okruga, Podbablja, Podgore, Segeta, Sućurja i Ciste Provo.

Od ukupnog broja novooboljelih 64 osobe su kontakti prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je 1368 osoba, na liječenju u splitskome KBC-u ih je 137, a 21 oboljela osoba je na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata umrle su dvije osobe – muškarac (81) i žena (53) koji su uz mnoge komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju, istaknuli su u Stožeru civilne zaštite.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid, kbcsplit, koronavirus, oboljeli, sdž stožer, split, zaraženi,