Lifestyle

Split: U županiji 118 oboljelih, umro 80-godišnji muškarac

U samoizolaciji je 1455 ljudi, na liječenju u splitskome KBC-u je 98 covid pozitivnih osoba, a osam ih je na respiratoru

Autor: Ivona Amidžić - 10.02.2021

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja je 24 sata koronavirusom je zaraženo 118 ljudi, a u bolnici je umro 80-godišnji muškarac, doznaje se u srijedu u županijskom Stožeru civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od 865 obrađenih testova danas je u toj županiji 118 osoba pozitivno na covid infekciju, i to iz Splita 55, Kaštela 12, Makarske deset, Omiša i Solina po osam, Trilja četiri te po tri osobe iz Sinja i Baške Vode. Po dvoje novooboljelih ima Stari Grad, Dugi Rat, Podstrana i Cista Provo, a po jednog pozitivnog na koronavirus imaju Hvar, Imotski, Supetar, Trogir, Dicmo, Hrvace i Otok.

Među novooboljelima, 81 osoba pripada kontaktima prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju.

U samoizolaciji je 1455 ljudi, na liječenju u splitskome KBC-u je 98 covid pozitivnih osoba, a osam ih je na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata umro je 80-godišnji muškarac koji je, uz mnoge komorbiditete, bio pozitivan na covid infekciju, rekli su u Stožeru.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, koronavirus, oboljeli, split, splitsko-dalmatinska županija, stožer, zaraženi,