Lifestyle

Split: U županiji 209 pozitivnih i troje umrlih

Na liječenju u splitskoj bolnici nalazi se 100 pozitivnih osoba, a 22 osobe su na respiratoru

Autor: Ivona Amidžić - 08.09.2021

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja je 24 sata 209 novooboljelih od covida-19, a troje je ljudi od posljedica zaraze umrlo u bolnici, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, testirane su 1 543 osobe i potvrđeno 209 pozitivnih nalaza i to iz Splita 55, Sinja 25, Solina 18, Kaštela 13, Omiša deset, Imotskog, Prološca i Makarske po sedam, Supetra i Vrgorca po šest, te Trogira, Otoka i Bola po pet.

U Podgori i Podstrani ih je po četvero zaraženih, u Dugom Ratu, Trilju i Podbablju po troje, u Dicmu, Segetu, Cisti Provo i Visu ih je po dvoje, dok po jednog oboljelog ima Stari Grad, Vrlika, Brela, Hrvace, Jelsa, Lovreć, Marina, Muć, Nerežišća, Prgomet, Runović, Selca, Šolta, Zagvozd i Zmijavaci.

Od ukupnog broja novooboljelih 112 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1 261 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na liječenju u splitskoj bolnici nalazi se 100 pozitivnih osoba, a 22 osobe su na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrla su dvojica muškaraca u dobi od 64 i 74 godine, te 80-godišnja žena, a svi su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, koronavirus, oboljeli, stožer, zaraženi,