Lifestyle

Split: U županiji 367 novooboljelih, umrla šestorica muškaraca

Od ukupnog broja novooboljelih, 201 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju

Autor: Ivona Amidžić - 17.12.2020

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja je 24 sata zabilježeno 367 novooboljelih osoba, a u bolnici je umrlo šest muškaraca, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1168 obrađena testa danas je 367 novooboljelih osoba pozitivno na covid-infekciju i to najviše iz Splita-154, Sinja-37 te po 20 iz Solina, Imotskog i Omiša, 19 iz Kaštela i 14 iz Trilja.

U Nerežišću i Dugopolju je po šest zaraženih, Makarskoj, Otoku i Podbablju po pet, Hvaru, Dugom Ratu i Gradcu po četiri, po troje ih je novooboljelih u Supetru, Trogiru, Klisu, te Runovićima. Bol, Dicmo, Jelsa, Lovreć, Marina, Hrvace, Okrug, Podstrana, Postira, Prgomet, Seget i Zmijavci imaju po dvoje korona pozitivnih osoba, a Stari Grad, Brela, Muć, Primorski Dolac, Selca, Šestanovac, Tučepi i Zagvozd imaju po jedno zaraženog.

“Od ukupnog broja novooboljelih, 201 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno su 3172 osobe u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 171 covid-pozitivnih osoba u splitskom KBC-u, a 16 osoba je na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminulo je šest muških osoba starosti 87, 91, 85, 80, 73 i 87 godina i svi su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na COVID infekciju”,  kazali su u Stožeru.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid, KBC Split, koronavirus, oboljeli, split, stožer sdž, zaraženi,