Lifestyle

Split: U županiji 72 novooboljelih, umrla 88-godišnja žena

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, u 24 sata ukupno su obrađena 542  esta

Autor: Ivona Amidžić - 12.02.2021

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 72-oje novooboljelih od Covida-19, dok je u bolnici umrla 88-godišnja žena, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, u 24 sata ukupno su obrađena 542  testa.

Među 72-oje novooboljelih od Covid infekcije iz Splita su 32 osobe, Kaštela sedam, Sinja pet, Podstrane četiri, Solina i Otoka po troje, Hvara, Baške Vode, Zagvozda i Visa po dvoje, dok po jednog zaraženog imaju Makarska, Dugi Rat, Dugopolje, Marina, Proložac, Pučišća, Selca, Šestanovac, Tučepa, te Ciste Provo.

Od ukupnog broja novozaraženih 47 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno se 1641 osoba nalazi u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju u KBC-u Split je 101 osoba,  među kojima je 10 na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrla je 88-godišnja žena koja je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na Covid infekciju, istaknuli su u Stožeru.

(Hina)

foto: unspladh

Tagovi: covid-19, koronavirus, oboljeli, split, stožer, zaraženi,