Gospodarstvo

Split: Zavod za hitnu medicinu dobio šest novih vozila vrijednih 3,3 milijuna kuna

"Ovim ćemo vozilima dodatno pomoći brzim medicinskim intervencijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji", kazao je Boban.

Autor: Marko Leskovar - 16.01.2019

Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije u srijedu je dobio šest novih vozila vrijednih oko 3,3 milijuna kuna koja im je donirala ta županija, piše Nacionalni Portal, prenoseći Hina-u.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban je predajući ključeve novih šest vozila za hitnu medicinsku intervenciju istaknuo kako će tri vozila biti namijenjena Zavodu za hitnu medicinu u Splitu, a po jedno vozilo ispostavama tog zavoda u Sinju i Imotskom te Jelsi na Hvaru.

“Ovim ćemo vozilima dodatno pomoći brzim medicinskim intervencijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji”, kazao je Boban.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić je istaknuo kako sada taj zavod ima oko 40 vozila za hitnu intervenciju čiji je prosjek starosti između dvije i tri godine, a što je, kako je rekao, među najboljim prosjecima u Hrvatskoj.

“Splitsko-dalmatinska županija je zahtjevna po svojem reljefu jer se nesreće događaju i na planinama i u pustim dijelovima otoka, ali ipak uspijevamo u više od 80 posto slučajeva intervenirati u okviru ‘zlatnog sata’ i pomoći prijevozom pacijenta ili ozlijeđene osobe”, rekao je Luetić.

Po njegovim riječima, tijekom turističke sezone Zavod za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije poveća svoje usluge oko 30 posto a na nekim otocima to je povećanje usluga i iznad 50 posto.

Boban i Luetić su također izvijestili kako je Splitsko-dalmatinska županija nedavno pronašla nove prostorije za smještaj uprave županijskog Zavoda za hitnu medicinu koja će se iseliti iz Zavoda kako bi se u njemu osigurao dodatni prostor za hitne intervencije i rasteretilo ga se od dosadašnjih gužvi.

Tagovi: hitna, split, vozila,