Lifestyle

Splitska bolnica dobiva e-učionicu

Učenici će moći vidjeti svoje kolege iz razreda i interaktivno biti na određenim predstavama

Autor: Ivona Amidžić - 09.02.2019

Rotary klubovi “Split Novi” i “Zagreb 1242” u petak su Klinici za dječje bolesti, koja ima i školu, predali 200 tisuća kuna za opremanje e-učionice, čime je završena humanitarna akcija “Moja učiteljica zove se Nada”.

Malim pacijentima će digitalna učionica mnogo značiti, rekao je predstojnik Klinike za dječje bolesti KBC Split Marijan Saraga. Teško bolesna djeca, koja ne mogu ići u školu, tako mogu pratiti nastavu i povezati se sa školskim kolegama, moći će se povezati i s drugim školama i s muzejima, rekao je i naglasio da školu u bolnici imaju od 1959. godine. “To je, mislim, unikatna stvar na ovim prostorima”, kazao je predstojnik Saraga.

“Ovo će im pružiti nadu za povratak u normalan život i ozdravljenje i zato se akcija i zove ‘Moja učiteljica zove se Nada'”, rekao je Saraga i napomenuo da će učionicu koristiti i specijalizanti.

Predsjednik Rotary kluba Split Novi Josip Krnić rekao je da godišnje kroz bolničku školu prođe oko 350 malih pacijenata kojima sada žele pružiti mogućnost da se svakog dana za vrijeme svog boravka u bolnici suvremeno obrazuju i da imaju mogućnost spojiti se sa svojim razredom.

Učenici će moći vidjeti svoje kolege iz razreda i interaktivno biti na određenim predstavama

“Želimo im smanjiti zaostatke u gradivu, ali i ono najvažnije, cilj nam je pružiti im nadu da pokažemo kako vjerujemo u njihovo ozdravljenje. Od prikupljenog novca će se kupiti elektronička oprema, tableti, velika pametna ploča i cijela infrastruktura za modernu e-učionicu, koja će u perspektivi imati sve veći utjecaj jer će sve puno škola imati takvu opremu”, objasnio je predsjednik Krnić.

Rekao je i da će učenici putem linka moći vidjeti svoje kolege iz razreda, roditelje i prijatelje te i interaktivno biti na određenim predstavama.

U humanitarnu akciju se uključila i Osnovna škola Marjan, čija je ravnateljica Zdenka Barović, ujedno ravnateljica škole u bolnici, rekla da će donacija učenicima značiti puno. Podići će standard učenja i poučavanja, dati mogućnosti da budu “škola za život” i da učenici mogu upotrebljavati digitalne udžbenike.

“Učenicima će se na ovaj način omogućiti lakši i veseliji boravak u bolnici, te povratak u školu bez stresa polaganja predmetnih i razrednih ispita”, izjavila je Barović.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: e-učionica, humanitarna akcija, KBC Split, Marijan Saraga, učenici,