Lifestyle

Splitsko-dalmatinska: 603 novozaražene osobe, troje umrlih

Od ukupnog broja novooboljelih 362 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju

Autor: Ivona Amidžić - 11.02.2022

U posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije potvrđene su 603 novozaražene osobe, a tri zaražene su umrle u splitskom KBC-u , izvijestio je u petak  županijski Stožer Civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1188 obrađenih testova danas su 603 novooboljele osobe, iz Splita ih je 248, Kaštela 54, Solina 40, Sinja 22, Vrgorca, Makarske, Omiša i Trogira po 19, Podstrane 16, Hvara i Dugog Rata po 15, Trilja 12, te Imotskoga 11.

Marina ima devet zaraženih, Dugopolje i Klis po sedam, Brela i Seget po šest, Baška Voda i Proložac po pet, Vis, Otok i Hrvace po četiri, Šestanovac tri, Komiža, Stari Grad, Vrlika, Lovreć, Muć, Okrug, Podbablje, Podgora, Runovići, Tučepi, Jelsa i Cista Provo po dva, dok po jednog zaraženoga imaju Supetar, Bol, Dicmo, Gradac, Primorski Dolac, Pučišća, Selca, Zadvarje, Zagvozd i Zmijavci.

Od ukupnog broja novooboljelih 362 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

369 osoba je u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju u KBC-u Split su 184 covid pozitivne osobe, 28  njih na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrle su tri osobe, dvije žene od 81 i 87 godina te muškarac od 72 godine. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na covid infekciju.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, stožer, zaraženi,