Lifestyle

Splitsko-dalmatinska policija prikupila više od 70 tisuća kuna za Banovinu

Policajci su individualno pomagali i pridruživali se mnogim humanitarnim akcijama kako bi odjećom, hranom i ostalim potrepštinama pomogli ljudima

Autor: Ivona Amidžić - 02.02.2021

V​iše od 70 tisuća kuna prikupili su proteklih dana djelatnici splitsko-dalmatinske Policijske uprave za stanovnike Banovine pogođene potresom.

​Kako su u priopćenju naveli, policajci su individualno pomagali i pridruživali se mnogim humanitarnim akcijama kako bi odjećom, hranom i ostalim potrepštinama pomogli ljudima.​

Tako su djelatnici Postaje granične policije u Trilju odmah nakon potresa počeli prikupljati pomoć​ i već su u prvim danima siječnja za obnovu porušenog područja uplatili ​šest​ tisuća kuna​, a djelatnici Prve policijske postaje u Splitu prikupili su novac za kupnju 65 grijalica koje su odnijeli u Petrinju i Sisak.

Djelatnici Policijske postaje u Sinju ​pokrenuli su humanitarnu akciju kojom pomagati jednom kolegi iz Policijske postaje u Petrinji ​tako što će sljedećih šest mjeseci prikupljati novac i uplaćivati mu na račun kako bi što lakše i brže obnovio svoj dom.​

Kolege Postaje aerodromske policije u Splitu sjetili su se kolege koji je prije desetak godina dolazio tijekom ljeta na ispomoć, a u potresu mu je oštećena kuća u kojoj se ne može stanovati pa su samoinicijativno prikupili ​pet​ tisuća kuna za njezino uređenje i obnovu​, dodaje se u priopćenju.

U ​Policijskoj postaji u Makarskoj djelatnici su pokrenuli akciju prikupljanja novca koja još traje. Splitsko-dalmatinska ​Policijska uprava pokrenula je u suradnji sa sindikatima i IPA Regionalnim klubom iz te županije humanitarnu akciju prikupljanja novca kolegi koji s obitelji živi na području Petrinje, a čija obiteljska kuća nakon razornog potresa nema uvjete za život.

Tijekom 20 dana, koliko je trajala akcija, djelatnici splitsko-dalmatinske Policijske uprave prikupili su 65 tisuća kuna. “​Novac će biti uplaćen našem kolegi i nadamo se da će se uskoro sa svojim obitelji moći vratiti u svoj dom​”, rekli su u policiji​.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: akcija, banovina, policija, pomoć, PU splitsko-dalmatinska,