Politika

Splitsko-dalmatinska županija treća po prijavama u projektu “Zaželi”

Od milijardu kuna više od 100 milijuna je za projekt "Zaželi" u Splitsko-dalmatinskoj županiji, rekao je ministar Pavić i najavio da će s tim u vezi vrlo brzo u Splitu potpisati ugovore...

Autor: Antonela Verković - 29.09.2018

Gradovi i općine Splitsko-dalmatinske županije treći su po prijavi za projekt “Zaželi” u kojem se zapošljava sedam tisuća žena, za što je izdvojeno milijardu kuna, rekao je u petak na proslavi 25. obljetnice te županije u splitskome HNK ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Od milijardu kuna više od 100 milijuna je za projekt “Zaželi” u Splitsko-dalmatinskoj županiji, rekao je ministar Pavić i najavio da će s tim u vezi vrlo brzo u Splitu potpisati ugovore, a osim toga, još ima mnogo prilika da se škole, ustanove, udruge, općine i gradovi financiraju iz EU fondova.
Po njegovim riječima, županije su prvi počeci hrvatske državotvornosti i kao takve moraju ostati jer imaju vrlo odgovornu funkciju koja će ojačati pa u punom smislu mogu pružiti sve usluge građanima.
“Jedinice lokalne samouprave, općine i gradovi bi puno teže funkcionirali bez županija. Vlada razumije što je regionalni razvoj i želimo ujednačiti životni standard, preduvjete za gospodarstvo, za odgoj naše djece u svim dijelovima zemlje. Za mjesec dana će se održati i sjednica Vlade na Hvaru, gdje će biti doneseno još nekoliko desetaka dobrih i kvalitetnih odluka za razvoj Splitsko-dalmatinske županije”, rekao je Kuščević.
Istaknuo je i da su postupci dobivanja novca iz EU fondova prošle godine bili bolji nekoliko stotina puta nego za cijelog mandata prošle Vlade.

(Hina)

FOTO: HINA/ Tomislav PAVLEK /tp

Tagovi: marko pavić, projekt ''zaželi'', splitsko-dalmatinska županija, zapošljavanje,