Gospodarstvo

Splitsko Gradsko vijeće o potkornjacima na tematskoj sjednici u veljači

"Potrebno je žurno djelovati. Ako se tako ne postupi, od Park šume Marjan mogla bi ostati golet", upozorio je Grubišić.

Autor: Tamara Lemajić - 29.01.2019

Splitsko Gradsko vijeće u utorak je prihvatilo prijedlog gradonačelnika Andre Krstulović Opare da se do sredine veljače održi tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o rješavanju problema epidemije mediteranskog potkornjaka na stablima u Park šumi Marjan.

“Na tematskoj sjednici Gradsko vijeće nastojat će se da o problemu potkornjaka u Park šumi Marjan govore stručnjaci a ne da se taj problem politizira. Nadam se kako ćemo pronaći rješenje  za taj problem”, istaknuo je Krstulović Opara.

Direktor Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan Damir Grubišić pozvao je na žurno djelovanje kako bi se prevladao problem epidemije mediteranskog potkornjaka.

“Potrebno je žurno djelovati. Ako se tako ne postupi, od  Park šume Marjan mogla bi ostati golet”, upozorio je Grubišić.

Grbišić i predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan Mirko Ruščić potvrdili su da ta ustanova odustaje od prvobitnog plana izrade privremenih traktorskih staza (vlaka) na Marjanu za pristup stablima zaraženim potkornjakom i da se obustavlja izvođenje pripremnih radova za izradu vlaka.

“Naručitelj poništava ovaj postupak zbog izmijenjenih okolnosti koje bi, da su se znale prije pokretanja postupka jednostavne nabave, značajno izmijenile Poziv na dostavu ponuda”, stoji u odluci o poništavanju tog postupka objavljenoj na web stranici Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan.

(Hina)

Foto: Hina

Tagovi: inicijativa naš marjan, marjan, split,