Crna kronika

Srednjoškolci kojima je izgorio autobus u Švicarskoj uskoro u Splitu

Još se pouzdano ne zna koji je uzrok vatre na autobusu, no prava je sreća što u požaru nije bilo ljudskih žrtava

Autor: Lucija Tokić - 13.01.2019

Splitski srednjoškolci, kojima je u subotu u Švicarskoj izgorio autobus i u njemu dio njihovih osobnih stvari i dokumenata, uskoro stižu u Split, doznaje se od majke jednog od učenika, piše Nacionalni Portal prenoseći Hina-u.

Glasnogovornica MUP- a Jelena Bikić rekla je za Hinu kako u slučaju kada hrvatski državljani iz nekog razloga u zemlji u kojoj borave ostanu bez osobnih dokumenata, naše veleposlanstvo im izdaje putni list koji im služi za povratak u matičnu zemlju. Putnici potom u svojoj zemlji izrađuju nove dokumente na klasičan način, a to je slučaj i sa splitskim srednjoškolcima kojima je naše veleposlanstvo u Švicarskoj pomoglo u izdavanju tih zamjenskih dokumenata.

Autobus je planuo jučer nešto poslije 13 sati u švicarskom tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue, no iako je vozilo potpuno  izgorjelo nije bilo ozlijeđenih. U njemu se nalazilo 52 putnika od čega je bilo 48 srednjoškolaca koji su u Švicarskoj bili na skijanju od 4. siječnja. Još se pouzdano ne zna koji je uzrok vatre na autobusu, no prava je sreća što u požaru nije bilo ljudskih žrtava.

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: autobus, požar, srednjoškolci, švicarska,