Politika

Srpska nacionalna manjina u SDŽ-u obilježila Krsnu slavu

"Što se tiče odnosa između Srbije i Hrvatske, oni nisu idealni i nisu onakvi kakvi bi trebali biti, ali odnosi između dva naroda bolji su nego što je dnevna politika", rekao je Trkulja

Autor: Antonela Verković - 24.09.2018

Kako piše Nacionalni portal, prenoseći HINA-u, vijeće srpske nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije u nedjelju je navečer u Podstrani kod Splita obilježilo Dan Krsne slave, blagdan Male Gospe, a na svečanosti su intonirane himne Hrvatske i Srbije.

Županu Blaženku Bobanu dodijeljena je Zahvalnica zbog, kako je rečeno, donacije od 30.000 kuna koliko je Splitsko-dalmatinska županija izdvojila za opremanje prostorija Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu.

Zahvalnica će mu biti naknadno predana pošto zbog ranije preuzetih obveza nije mogao nazočiti ovoj svečanosti srpske nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Predstavnik srbijanskog veleposlanstvu u Zagrebu Davor Trkulja je obraćajući se nazočnim na svečanosti istaknuo kako Vijeće srpske nacionalne manjine u Splitsko-dalmatinskoj županiji može poslužiti kao primjer organiziranja Srba u Hrvatskoj na očuvanju svoje kulture, baštine i tradicije.

“Što se tiče odnosa između Srbije i Hrvatske, oni nisu idealni i nisu onakvi kakvi bi trebali biti, ali odnosi između dva naroda bolji su nego što je dnevna politika”, rekao je Trkulja.

(Hina)

FOTO: Pixabay

Tagovi: davor trkulja, krsna slava, nacionalna manjina, split,