Lifestyle

Sutra velika akcija čišćenja poluotoka Sv. Petar i Osejava i podmorja gradske luke

Makarska u ovom pohvalnom projektu uspješno sudjeluje već osmu godinu zaredom

Autor: Ivona Amidžić - 10.05.2019

U subotu 11. svibnja, od 8 do 11 sati, u Makarskoj će se održati velika ekološka akcija u sklopu koje će se i ove godine čistiti poluotoci Sv. Petar i Osejava te podmorje gradske luke.

Budući da je vremenska prognoza obećavajuća, a kako potvrđuju iz Gradskog društva Crvenog križa Makarska, i odaziv, nema sumnje da se mogu očekivati dobri rezultati.

Riječ je o velikoj ekološkoj kampanji koja se, u sklopu međunarodnih ekoloških akcija World Cleanup, trebala održati u dva dijela: 4. i 11. svibnja. No, zbog lošeg vremena, prošle subote odgođena akcija čišćenja okoliša u sklopu “Let’s do it World!” nacionalne akcije “Zelena čistka” održat će se sutra, na isti dan kada i čišćenje podmorja u sklopu ”Let’s clean Europe!” nacionalne akcije ”Crveni križ u plavom okviru”.

Akcija čišćenja divljih odlagališta otpada dio je globalne akcije World Cleanup koja okuplja aktivne građane i organizacije u stotinjak zemalja među kojima je i Hrvatska. Jedan od glavnih ciljeva akcije je podizanje svijesti o održivom razvoju, stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje kao zajedničkog dobra sviju.

Makarska u ovom projektu uspješno sudjeluje već osmu godinu zaredom, a na naše zadovoljstvo, broj volontera je iz godine u godinu sve veći. Jednako tako raste i broj organizacija i institucija koje se, uz Grad Makarsku, uključuju u različite kampanje čiji je primarni cilj buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom.

(Grad Makarska)

Tagovi: akcija čišćenja, čišćenje, makarska, otpad, podmorje, world cleanup, zelena čistka,