Gospodarstvo

Svašta se ‘kuha’: Potpisani ugovori za realizaciju velikih projekata

Ugovore su potpisali predstavnici četiriju vodoopskrbnih tvrtki s područja naše županije...

Autor: Antonela Verković - 30.03.2019

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u petak su potpisana dva sporazuma i tri ugovora za realizaciju velikih infrastrukturnih projekata među kojima je i pročistač vode na izvoru Jadra.

Riječ je o važnim sporazumima koje su potpisali generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, župan Blaženko Boban i direktor splitskoga Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta te predstavnici četiriju vodoopskrbnih tvrtaka s područja Splitsko-dalmatinske županije. Riječ je o projektu koji obuhvaća analizu nekoliko rješenja za dovod vode na područje Splita iz alternativnih pravaca. Vrijednost projekata je 850.000 kuna – piše Tportal.hr.

Drugi potpisani sporazum odnosi se na sufinanciranje izrade studijsko-projektne i natječajne dokumentacije za dogradnju regionalnoga vodoopskrbnog sustava Omiš-Brač-Hvar-Šolta-Vis potrebne za prijavu za sufinanciranje iz fondova EU.

Također, potpisana su i tri ugovora, kojim je predviđeno sufinanciranje dokumentacije za nadmetanje za projektiranje i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Stupe, usluge stručnog nadzora, izradu idejnoga i glavnog projekta sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže Korešnice i Žrnovnice, a osim toga izradit će se studijska i tehnička dolumentacija te dokumentacija za javnu nabavu uređaja za kondicioniranje pitke vode.

Tagovi: EU, EU fondovi, projekti, tomislav šuta, ugovori, voda, vodovod,

Vezane vijesti