Gospodarstvo

Sveti Nikola darivao djecu radnika Brodosplita i DIV Grupe

Omiljeni dječji svetac nije ni ovaj put, pandemiji korona virusa unatoč zaobišao pogone Brodosplita i cijele DIV Grupe.

Autor: Darija Kovačić - 04.12.2020

Iako bez konja i kočija, i ove je godine u petak 4. prosinca u Brodosplit svratio sveti Nikola i djeci radnika donio radost i pune vreće lijepih poklona. Omiljeni dječji svetac nije ni ovaj put, pandemiji korona virusa unatoč zaobišao pogone Brodosplita i cijele DIV Grupe.

Za velike i male, djevojčice i dječake od aviona do lutki, za 1095 djece škverana pripremljeno je u velikim vrećama. U nešto izmijenjenom scenariju, poštivajući sve epidemiloške mjere koje se u škveru provode, obišao je roditelje na njihovim radnim mjestima. Ovogodišnja podjela zbog pandemije koronavirusa nažalost nije mogla biti organizirana u muzeju Brodosplita, kao i dugi niz godina do sada, već su darove djeci preuzeli njihovi roditelji na svom radnom mjestu.

Lijepa se tradicija sad već osmu godinu zaredom nastavila u cijeloj DIV Grupi gdje se promiču korporativne vrijednosti i odnosi među svim radnicima na temeljima odnosa kao među članovima obitelji, uz stalne napore za uzajamnom podrškom i napretkom. Dio je to demografskih mjera uvedenih prije dvije i po godine kojima se odlučio dati doprinos poboljšanju ukupne demografske slike, radi očuvanja zaposleničkog kadra, kao i privlačenje novih radnika, pa je od njihovog uvođenja rođeno 152 ‘malih Škveranki i Škverana’.

Uvedenim mjerama se svim zaposlenicima DIV Grupe za svako novorođeno dijete isplaćuje neto iznos od 5.000 HRK, a u slučaju da oba roditelja rade u kompaniji – iznos se udvostručuje. Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200,00 kn za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000kn po svakom roditelju, tj. 80.000kn ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji. Također u slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja. Svake godine za blagdan sv. Nikole sva djeca do 15 godina daruju se u najvećem neoporezivom iznosu, a oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

Tagovi: brodosplit, darivanje, djeca, radnici, roditelji, škver, sveti nikola, zaposlenici,