Crna kronika

Talijanski sud Nini Kuluz umanjio kaznu zbog odvođenja djeteta

Presudom je Nini Kuluz kazna smanjena s tri godine i četiri mjeseca zatvora na uvjetnu kaznu, a smanjen je i iznos koji mora na ime odštete ...

Autor: Alan Srčnik - 25.10.2018

Drugostupanjski Kazneni sud u Torinu je Splićanki Nini Kuluz, majci maloljetnog Cesarea koji je ovog ljeta ovrhom predan ocu Talijanu, kaznu zbog ilegalnog odvođenja djeteta sa zatvorske preinačio u uvjetnu kaznu na rok kušnje od dvije godine i obvezu da tijekom pet sljedećih godina bivšem partneru Alessandru Avenatiju isplati 21 tisuću eura.

 Presudom je Nini Kuluz kazna smanjena s tri godine i četiri mjeseca zatvora na uvjetnu kaznu, a smanjen je i iznos koji mora na ime odštete platiti Cesareovom ocu s 50 tisuća na 21 tisuću eura.
 Alesandro Avenati je na talijanskom sudu tužio svoju bivšu partnericu zbog ilegalnog odvođenja njihovog zajedničkog sina Cesarea (9) iz Italije kada je imao godinu i pol dana. Osim što je tada dobila bezuvjetnu zatvorsku kaznu i novčani iznos koji je trebala platiti, oduzeta joj je i roditeljska skrb.
 Ninina prijateljica Vanda Plazonić je u priopćenju ustvrdila kako je ova presuda “rezultat pravilnije procjene svih elemenata u spisu, a posebno objektivnom pogledu državnog odvjetništva na dugogodišnje napore koje Nina ulaže u smirivanje konflikta i normalizaciju odnosa s ocem djeteta”. Naglasila je kako će Kuluz po novoj presudi Avenatiju mjesečno plaćati 350 eura, a ukoliko ne plati morat će u zatvor.
 Nina Kuluz i Alessandro Avenati jedno su vrijeme imali zajedničko skrbništvo nad dječakom koji je trebao živjeti u Italiji, a majka ga je imala pravo viđati svaki dan. Nina Kuluz je pobjegla iz Italije skrivajući se u Bosni i Hercegovini, potom se vratila u Split, a dječakov otac je u nekoliko navrata pokušao sina vratiti u Italiju.
 Prošle godine je pred njenom kućom bio organiziran veliki prosvjed u kojem se tražila odgoda ovrhe nad djetetom. U međuvremenu je na talijanskom sudu donesena sada po žalbi izmijenjena presuda kojom je izgubila skrbništvo nad dječakom, bila je osuđena na tri godine i četiri mjeseca zatvora, imala obvezu Alessandru isplatiti 50 tisuća eura odštete te se javljati talijanskoj policiji u Torinu svakih 20 dana.
 Dječak je predan ocu ovoga ljeta usprkos tome što su se ispred zgrade u kojoj je stanovao s majkom okupili građani koji su pokušali omesti sudsku ovrhu i što se sam opirao svom odlasku, nakon čega je otputovao u Italiju. Tamošnji sud je izdao rješenje po kojem Nina Kuluz svakodnevno može viđati svog sina, zbog čega je odselila u Italiju.
Foto: Pixabay

Tagovi: cesare, nina kuluz, sud, torino,