Crna kronika

Kobna prometna nesreća kod Vele Luke rezultat neprilagođene brzine

Prometna nesreća se dogodila i završila kobno kada je slavljenik u jutarnjim satima odlučio otići do pekare po krafne..

Autor: Josipa Maksimović - 15.11.2018

Teška prometna nesreća koja se u srijedu ujutro, malo nakon jednoga sata, dogodila na cesti iz pravca Vele Luke prema Blatu, rezultat je neprilagođene brzine, neslužbeno doznajemo.

Automobil marke Mercedes navodno je zbog velike brzine i skliske ceste sletio s puta te se u punoj brzini zabio u betonski zid pekarnice.Vozač, 31-godišnji mladić iz Vele Luke je smrtno stradao.

Poginuo je i 26-godišnji suvozač, također Velolučanin, koji je izletio kroz prednje staklo automobila, dok je 22-godišnja djevojka, koja je sjedila otraga, zadobila teške tjelesne ozljede te je prevezena u KBC Split.

Kako neslužbeno doznajemo, 26-godišnjeg suvozača koji je od siline udarca izletio kroz prednje staklo, policija je tražila nekoliko sati. Jačina udarca odbacila ga je čak 50 metara od mjesta nesreće, a kako je bio mrak, policija ga je pronašla tek u jutarnjim satima.

Proslava 31. rođendana tako je završila kobno za Velolučanina koji je poginuo nakon rođendanske proslave, netom nakon što je kao pomorac položio kapetanski ispit. Mlađi poginuli završio je pomorski fakultet, a djevojka koja je zadobila teške ozljede povezana je s oba stradala muškarca.

Vozaču je bila djevojka, a mlađem suvozaču rođakinja.

Doznaje se kako je slavljenik u rano jutro odlučio otići do mjesne pekare po krafne, ali je presudila pretjerana brzina. Mjesto gdje se dogodila teška nesreća i inače je relacija na kojoj mlađi mještani vole nagaziti do gasu.

Mještani su u šoku, nadasve vlasnik pekare koji nije želio izlaziti u javnost s nikakvim komentarima.

Sumještani kažu kako su stradali dobri mladići, omiljeni u društvu.

Ovo je druga prometna nesreća koja je u dva mjeseca Korčulu zavila u crno. Blaćani su se nedavno oprostili od 21-godišnjaka koji je smrtno stradao u nesreći s traktorom.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske javili su kako je očevid okončan. U priopćenju za javnost navode kako je vozač “dolaskom do raskrižja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom, udario u betonski zid uz rub kolnika, a nakon toga i u kameni suhozid te se u prevrtanju zaustavio na ograđenoj zemljanoj površini”.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Tagovi: mercedes, pekara, prometna nesreća, vela luka,