Lifestyle

Tijekom dana testiranje još stotinjak kontakata zaraženih na Braču

Nalazi bi trebali biti gotovi tek u utorak: "Moramo široko uzeti briseve kako se virus ne bi širio dalje"

Autor: Ivona Amidžić - 11.05.2020

Županijski stožer civilne zaštite će tijekom današnjeg dana na Braču testirati još stotinjak otočana koji su prošlih dana bili u kontaktu s do sada 41 zaraženom osobom u šest mjesta. Na Braču je trenutno u Nerežišćima 20 zaraženih osoba, u Pučišćima deset, Supetru šest, Bolu troje te po jedna osoba u Sutivanu i Milni.

“Na Braču smo, za sada, proširili kontakte s obzirom da se radi o manjem području i da se ljudi poznaju i druže zbog čega ćemo samo tijekom današnjega dana uzeti još stotinjak briseva”, rekla je za Hinu ravnateljica županijskoga Zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

Objasnila je kako je riječ uglavnom o kontaktima osoba za koje se utvrdilo da su pozitivne na COVID 19, a prošireni su kontakti prvozaraženih.

“Moramo široko uzeti briseve kako se virus ne bi širio dalje”, istaknula je Karin i dodala da je jutros Iz Splita na Brač krenuo jedan tim, a u 11 sati ide drugi koji će uzimati briseve.

Istaknula je kako su osobe kojima posljednjih dana uzimaju briseve već od ranije u izolaciji, a epidemiolozi su procijenili da ih treba testirati. Nakon što se tijekom današnjeg dana uzme još stotinjak briseva Bračana nalazi bi trebali biti gotovi tek u utorak, najavila je Karin.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Brač, stožer, testiranje, zaraženi, žarište,