Nekategorizirano

Tijelo 50-godišnjeg ribara pronađeno u brodu nakon nasukavanja

Drugi ribar zadržan je u šibenskoj bolnici s lakšim tjelesnim ozljedama, spasili su ga srećom ribari s drugog broda

Autor: Ivona Amidžić - 04.03.2019

Ronioci MUP-a pronašli su u ponedjeljak oko 1 sat mrtvog 50-godišnjaka u potopljenoj ribarici koja se u nedjelju oko 19:30 sati nasukala kod otoka Zmajan u šibenskom arhipelagu, potvrdila je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Drugi ribar, šezdesetogodišnjak, kojeg su u nedjelju uspjeli spasiti ribari s broda koji je nailazio, zadržan je u šibenskoj bolnici s lakšim tjelesnim ozljedama.

“U nedjelju oko 19:24 sati dobili smo dojavu da se kod otoka Zmajan potopila ribarica te da je jedna osoba ostala u kabini broda, dok su drugu spasili ribari s druge ribarice. Ronioci MUP-a oko 1 sat u noći u potopljenom brodu pronašli tijelo 50-godišnjaka koje je odmah prevezeno na odjela patologije. Drugi ribar prevezen je u šibensku bolnicu gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozlijede, ali je ipak zadržan na daljnjem promatranju”, rekla je Kosor.

Nakon vađenja broda iz mora, policija će na njemu obaviti očevid radi utvrđivanja uzroka pomorske nesreće.

Da se ribarski brod nasukao kod otoka Zmajan sinoć je za ŠibenikIN potvrdio lučki kapetan Robart Baljkas.

“Koča koja je isplovila sa Srime udarila je u kraj i nasukala se. Mjesto gdje se nasukao brod nije plićak, ali koča se nekako navukla na kraj”, rekao je Baljkas.

(Hina)

foto: Hina (FaH/ mppi/ ds)

Tagovi: brod, mup, potopljen, ribar, ribarica, Šibenik, zmajan,