Lifestyle

Tisuće posjetitelja na Danu srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije

Boban: "Želimo na ovaj način prikazati potencijal srednjih škola za djecu završnih razreda osnovnih škola te da njihov korak u izboru srednje škole bude ispravan"

Autor: Ivona Amidžić - 14.05.2019

“Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije 2019“ koji tradicionalo organizira Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko dalmatinske županije otvorio je splitsko dalmatinski župan Baženko Boban na trgu ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.

Manifestacija je okupila gotovo sve srednje škole s područja županije te institucije poput Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Split, Cisok, Hrvatsku gospodarsku komoru, Obrtničku komoru Splitsko dalmatinske županije i Carnet.

Dan srednjih škola posjetili su brojni osnovnoškolci, a budući srednjoškolci te razgledali informativne štandove srednjih škola kako bi iz prve ruke dobili potrebne podatke od profesora i učenika o nastavnim programima i aktivnostima škola. Okupljenima se obratio župan Blaženko Boban, a uslijedio je i bogat glazbeni program koji su predvodili učenici sa svojim mentorima i profesorima.

Boban: “Trenutak prelaska iz osnovne škole u srednju obilježi čovjeka”

“Gotovo sve srednje škole su se predstavile, pridodali smo i Centar izvrsnosti. Želimo na ovaj način prikazati potencijal srednjih škola za djecu završnih razreda osnovnih škola da vide što ih čeka, da njihov korak u izboru srednje škole bude ispravan. Trenutak prelaska iz osnovne škole u srednju obilježi čovjeka, izabrao je svoju profesiju i svoj smjer, svoju ljubav, ono što u konačnici želi biti”, kazao je splitsko dalmatinski župan, ponosan na uspjeh manifestacije, uz zahvalu svima koji su pridonijeli ovoj smotri, posebno djeci te iskoristio prigodu da uputi čestitku za Majčin dan.

U zabavnom programu sudjelovali su učenici i učenice Prve gimnazije, Druge gimnazije, Ugostiteljsko turističke srednje škole, Glazbene škole Josip Hatze te organizacijom modne revije učenice i učenici Obrtnike škole Split.

Tomislav Đonlić, županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport ocijenio je manifestaciju izuzetnom prilikom da se svi posjetitelji upoznaju s obrazovnim programima srednjih škola te promovirao novu web stranicu na kojoj se nalaze sve korisne informacije potrebne učenicima za upis u srednje škole Splitsko-dalmatinske županije www.skole-sdz.hr.

“Dan srednjih škola je bila izvrsna prigoda i da se vidi sve bogatstvo koje se krije u našim školama, znanja i drugih vještina i talenata”, izjavio je pročelnik Đonlić.

Mate Omazić, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Splita ovakvo predstavljanje naših srednjih škola osnovnoškolcima na njihovom prvom životnom raskrižju ocijenio je odličnom manifestacijom i prigodom da im u tome značajno pomogne.

(Splitsko-dalmatinska županija)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Blaženko Boban, dan srednjih škola, manifestacija, osnovna škola, srednja škola,