Kultura

Tjedan viktorijanskog doba u Klubu Zona

Kvizovi, predavanja, radionice, frizure, horori, modna pista... Sve je pripremljeno za najluđi viktorijanski tjedan! :D

Autor: Ivona Amidžić - 31.03.2019

U prva četiri dana travnja u Klubu Zona održat će se aktivnosti “Tjedna viktorijanskog doba”. Djevojke koje čitaju i Udruga Toma Arhiđakon sudionike će kroz predavanja, radionicu i tematsko druženje odvesti na putovanje u viktorijansku kulturu, književnost, modu i svakodnevnicu.

Prvog dana travnja i prvog dana “Tjedna viktorijanskog doba”, od 18 sati, održat će se tri polusatna predavanja: “Svijet viktorijanskog doba”, “Književnost i umjetnost viktorijanskog doba” te “Zanimljivosti viktorijanskog doba”.

Program se nastavlja u utorak, 2. travnja, u 19 sati uz predavanje “Žene u viktorijansko doba”, nakon čega će se u 20 sati održati i prigodna “Književna čajanka” uz raspravu o djelu “Jane Eyre” (Charlotte Brontë).

U srijedu, 3. travnja, u 18 sati održat će se besplatna “Radionica viktorijanske frizure” za koju su rezervacije mjesta dostupne putem prijavnice na klubzona.net, a u 19:30 počinje predavanje “Stvarni i fiktivni viktorijanski horori” na kojem gostuje Erik Lončar.

Aktivnosti “Tjedna viktorijanskog doba” u Klubu Zona završavaju na modnoj pisti, u četvrtak, 4. travnja, u 19 sati uz “Victorian cat walk” i predavanje o viktorijanskoj modi.

Lukrecija Perišić, jedna od organizatorica, napominje da će se u srijedu, 3. travnja, u 18 sati u Marulus caffee baru održati i “Kviz o viktorijanskom dobu”.

viktorijansko_doba_31032019_glasdalmacije

Tagovi: klub zona, kvizovi, predavanja, radionice, viktorijanska moda, viktorijanske frizure, viktorijansko doba,