Lifestyle

Travanjski niz druženja, izložbi i radionica u Zoni završit će izletom

Od jeseni je u Zoni održano četrdesetak besplatnih tematskih druženja, predavanja, edukacija i izložbi u više od stotinu termina

Autor: Ante Jurić - 02.04.2024

Od jeseni je u Zoni održano četrdesetak besplatnih tematskih druženja, predavanja, edukacija i izložbi u više od stotinu termina. Niz se nastavlja i u travnju u kojem će mjesečni program završiti izletom na Mosor i subotnjim druženjima uz šah i društvene igre.

– Oslobodite ormare od predmeta koje ne koristite, podržite održivost i sudjelujte na Sajmu razmjene korištenih predmeta koji se održava prvim utorkom u mjesecu od 18 sati. Već u petak, 5. travnja, pridružite nam se na trećem izdanju najposebnijeg i sve popularnijeg kviza Kvizona. Nakon subote uz tradicionalna druženja uz šah i društvene igre, prvog travanjskog nedjeljnog jutra, od 10 do 14 sati, dođite i na prvi proljetni sajam vintage odjeće i rukotvorina – poziva Josipa Bičanić, voditeljica kluba za mlade Zona.

Popularna Biciklopopravljaonica jedinstvena je prilika za učenje o osnovnim popravcima na biciklu i za besplatnu proljetnu pripremu bicikla. Inače se održava prvim ponedjeljkom u mjesecu u 18 sati, ali će se u travnju iznimno, zbog blagdana, održati drugog ponedjeljka u mjesecu.

– U drugoj polovici mjeseca, 17. i 24. travnja u 19 sati, održat će se radionice “Kako ne ispaliti nego komunicirati?” i “Kako plivati na valu romantične ljubavi?”. Na prvoj radionici zainteresirani će, između ostalog, naučiti kako mogu bolje reagirati na frustraciju i bijes, a na drugoj će bolje upoznati sebe, istražiti svoje osjećaje te osvijestiti što je prava romantična ljubav. Radionice će voditi Mateja Črnko, klinička psihologinja i psihodramska terapeutkinja s višegodišnjim međunarodnim iskustvom te stručna suradnica i volonterka Udruge Feniks Split. Zbog očekivanog velikog interesa, za obje radionice potrebna je rezervacija mjesta putem prijavnice dostupne na klubzona.net – napominje Bičanić.

Zaljubljenici u anime već godinu dana okupljaju se u Zoni drugim i trećim četvrtkom u mjesecu od 18 sati pa će se Anime zona u travnju održati 11. i 18. travnja. Nastavljaju se i Filmske čajanke koje okupljaju sve više zaljubljenika u filmsku umjetnost. Travanjska druženja većih i manjih filmskih znalaca zakazana su za 9. i 23. travnja u 19 sati, a nove teme razgovora su vampiri i azijski film.

– Povodom Dana planeta Zemlje, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce u ponedjeljak, 22. travnja, u 18 sati u Zoni otvara izložbu fotografija “S ponistre se vidi otpad”. Izložba će biti otvorena do 11. svibnja, ali dođite je pogledati već prvog dana jer će se u programu otvaranja moći i zaigrati ekološke društvene igre – poziva Bičanić.

Više informacija o najavljenim događanjima dostupno je na klubzona.net.

Tagovi: druženja, klub zona, predavanja, radionice,