Crna kronika

Tri velika požara su aktivna u dalmaciji

U Zatonu u Šibensko-kninskoj županiji požar je došao do kuća koje su sve obranjene, ali im i dalje prijeti ugroza, vjetar ne pomaže vatrogascima

Autor: Ante Jurić - 13.07.2022

Tri požara bukte u Dalmaciji. Veliki požar izbio je kod Vodica i ugroženi su objekti. Požar je izbio kod Mrdakovice na Benkovačkoj cesti, a dojava je stigla u 11:14. Fronta tog požara proširila se prema Zatonu nedaleko od Šibenika i širi se i dalje.

U Zatonu u Šibensko-kninskoj županiji požar je došao do kuća koje su sve obranjene, ali im i dalje prijeti ugroza. Vatrogasci rade na spriječavanju širenja požara kojeg razbuktava jak vjetar, a uz domicilne snage u ispomoć su poslane i dodatne snage iz Splitsko-dalmatinske županije: 20 vatrogasaca i 7 vozila te pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split. Iz zraka djeluje i jedan Canadair.

Vatrogasne snage su na terenu i rade na sprječavanju širenja požara te su sve kuće obranjene – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Također, i dalje je aktivan požar u Zadarskoj županiji na području Visočane kojeg gase, uz vatrogasne snage, i dva Air tractora.

Manji požar izbio je kod Boraje, također nedaleko od Šibenika.

Treći, također manji požar izbio je u Zadarskoj županiji.

Tagovi: dalmacija, požari, Šibenik, zaton,