Sport

Trogir Outdoor Festival: U subotu trail i utrka na supovima, a u nedjelju triatlon

Izaberite utrku koja odgovara vašoj formi i provedite vikend u prirodi i rekreaciji

Autor: Ivona Amidžić - 16.05.2019

Sljedeći vikend, 18. i 19. svibnja 2019., održava se drugo izdanje Trogir Outdoor Festivala. Nakon uspješne prve godine, ovaj put natjecanju u trailu i triatlonu dodana je još i utrka na popularnim supovima. Trogirska riva, čiovske biciklističke staze i morski pojas na nasipu Brigi neka su od mjesta gdje će se odvijati ovaj adrenalinski događaj.

Unatoč vremenskim uvjetima koji vladaju, prema trenutnim prognozama kiša ne bi trebala padati u satnici održavanja Trogir Outdoor festivala tako da svi prijavljeni i oni koji se planiraju prijaviti mogu računati da će sve biti po planu i rasporedu.

“Još prošle godine na prvom izdanju Outdoor festivala pokazalo se da ovakvih događanja nedostaje i da su natjecanja u ovakvim sportovima sve popularnija i među domaćim ljudima i među strancima koji zbog toga sve više dolaze i u predsezoni. Trogir ima sve uvjete za sportski i rekreacijski turizam što ćemo dobro iskoristiti”, istaknuo je dogradonačelnik Viktor Novak koji će i sam sudjelovati u triatlonu.

U subotu 18. svibnja održava se trail utrka koja ima tri staze: od 22, 11 i pet kilometara tako da svatko može izabrati težinu koja mu odgovara. U subotu je i utrka na supovima za djecu i odrasle ispred ‘Čokolade’, koja se organizira po prvi put jer se radi o najbrže rastućem vodenom sportu, a mogu sudjelovati svi bez obzira na iskustvo. Najzahtjevnija utrka, triatlon, na rasporedu je u nedjelju 19. svibnja, a namijenjena je onima u stvarno dobroj formi koji će voziti bicikl, plivati i trčati.

Detaljan raspored i detalji svih utrka mogu se naći na www.trogiroutdoorfestival.hr.

“Pozivam sve ljubitelje rekreacije i prirode da se prijave, da izaberu natjecanje prema svojoj formi i da provedu zabavan vikend u Trogiru s obitelji ili društvom, a možda i osvoje nešto iz nagradnog fonda”, rekao je dogradonačelnik Novak.

(Grad Trogir)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: raspored, trail utrka, triatlon, trogir outdoor festival, utrka na supovima,

Vezane vijesti