Lifestyle

Trogirska Hvidra darovala petrinjskim školama informatičku opremu

Time će se osnovnoškolcima bitno olakšati praćenje nastavnoga programa na petrinjskom području, koje još sanira štete od razornog potresa :D

Autor: Ivona Amidžić - 14.04.2021

Pripadnici Hvidre iz Trogira dopremili su u Petrinju informatičku opremu za školarce, vrijednu gotovo 70 tisuća kuna, a tim ih je povodom primio potpredsjednik Vlade i čelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved i zahvalio im na solidarnosti i skrbi za opće dobro.

U srijedu je obavljena primopredaja za Osnovnu školu Mate Lovraka i Prvu osnovnu školu u Petrinji, a darovana je informatička oprema koja, među ostalim, sadržava interaktivne zaslone, projektore i mala prijenosna računala.

Time će se osnovnoškolcima bitno olakšati praćenje nastavnoga programa na petrinjskom području, koje još sanira štete od razornog potresa u prosincu i naknadnih podrhtavanja tla, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite.

U Vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji potpredsjednik Vlade i čelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved primio je predstavnike trogirske Hvidre. Sudionicima Domovinskoga rata, koji i sami nose trajne ratne ožiljke, zahvalio je na donaciji te ponajprije na solidarnosti i skrbi za opće dobro onih hrvatskih krajeva koji su izravno pogođeni prirodnim nepogodama.

Hrvatski branitelji okupljeni u Hvidri pomažu i pomagat će domovini u mirnodopskim uvjetima, rekao je predsjednik te udruge iz Trogira Ivica Baturina.

Proteklih su godina, primjerice, organizirali donacije i dopremali sve građanima u potrebi od krajnjega hrvatskog istoka u Podunavlju, preko Međimurja i Like, sve do krajnjeg juga u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: donacija, hvidra, informatička oprema, petrinja, potres, škole, Trogir, učenici,