Gospodarstvo

Tvornički radnici u Kninu pet dana rade bez vode i osnovnih higijenskih uvjeta

Nekolicina radnika obratila se medijima jer nitko ništa ne poduzima u tvornici u kojoj svaki dan radi 450 ljudi

Autor: Ivona Amidžić - 22.04.2020

Radnici u tvornici vijaka DIV u Kninu već pet dana rade bez vode i osnovnih higijenskih uvjeta, a sve zato što tvornica nije plaćala račune. Isto su potvrdili i u Komunalnom poduzeću Knin, piše ŠibenikIN.

Nekolicina radnika obratila se medijima nakon što više nije mogla podnijeti da nitko ništa ne poduzima u tvornici u kojoj svaki dan radi 450 radnika.

“U firmi radimo sa zaštitnim maskama i pod dozom opreza, ali već pet dana bez vode! Dakle, bez higijenskih uvjeta, koji su nam u ovim trenucima najpotrebniji”, naglašavaju radnici smatrajući kako bi jedna tako velika tvrtka trebala radnicima omogućiti da mogu oprati ruke.

Damir Velić, direktor Komunalnog poduzeća Knin, potvrdio je navode radnika rekavši kako se zaista radi o neplaćanju računa: “Vodu smo isključili jer i nakon nekoliko upozorenja računi nisu plaćeni. I naši radnici rade, održavaju vodovod i moraju primati plaću. Nema razloga da DIV bude povlašten u odnosu na druge tvrtke.”

Iz tvornice su odgovorili kako ne znaju o čemu se radi i da će provjeriti, dok gradonačelnik Knina, Marko Jelić, smatra da nije na njemu da se miješa jer se ne radi o političkom pitanju.

Navodno radnicima vodu svakodnevno dopremaju vatrogasci.

Tagovi: Knin, pranje ruku, računi, tvornica vijaka, voda,