Lifestyle

U četiri dalmatinske županije 474 novozaraženih Covid infekcijom

U Splitsko-dalmatinskoj županiji su 352 nova slučaja, u Zadarskoj županiji 30 novih, u Šibensko-kninskoj 34, a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji 58 novozaraženih

Autor: Ivona Amidžić - 28.10.2020

Na području Splitsko-dalmatinske županije od 1294 obrađena uzorka njih 352 su pozitivna na koronavirus, a jedna je žena umrla, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split umrla žena stara je 79 godina, a uz brojne komorbiditete bila je pozitivna i na Covid infekciju.

Od ukupnog broja novooboljelih, 180 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1760 osoba je u samoizolaciji.

U KBC-u Split na bolničkom liječenju nalazi se 75 Covid pozitivnih osoba od kojih je sedam na respiratoru, priopćeno je iz Stožera.

Zadarska županija: 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Na području Zadarske županije 30 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a uglavnom je riječ o kontaktima s ranije oboljelima te obiteljskim kontaktima, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 274 uzorka, a među novozaraženima devet ih je iz Zadra, sedam s otoka Vira, troje iz Biograda, po dvoje iz Posedarja i Privlake te po jedna osoba iz Bibinja, Jasenica, Starigrada, Sukošana, Sv. Filipa i Jakova, Vrsi i Zemunika Donjeg.

U samoizolaciji su 644 osobe, a aktivni nadzor istekao je za njih 8677. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano 16 bolesnika, od kojih je dvoje na respiratoru. Tri pacijenta s lakšim simptomima liječe se na Covid odjelu u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu.

Službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.

U Šibensko-kninskoj županiji nova 34 slučaja covida-19

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, od toga ih je 19 povezano s domom za starije i nemoćne, a dva korisnika doma su umrla, izvijestio je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Na koronavirus pozitivno je još 17 korisnika i dvije djelatnice Cvjetnog doma u Šibeniku, pet osoba s prebivalištem u Šibeniku, četiri osobe s prebivalištem u Drnišu, te po tri osobe s prebivalištem u Kninu i Pirovcu.

‘Nažalost, dvoje korisnika Cvjetnog doma oboljelih od covida-19 je preminulo. Trinaest osoba se liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

Trenutno je 150 aktivnih slučajeva oboljenja od covida-19.

U posljednja 24 sata uzorkovana su 193 uzorka za testiranje na koronavirus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 328 osoba.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 58 novozaraženih koronavirusom

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 58 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a trideset i jedna osoba je izliječena, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 25 muških te 11 ženskih osoba iz Dubrovnika, devet muških i tri ženske osobe iz Župe dubrovačke, dvije muške i dvije ženske osobe iz Konavala, jedna muška i dvije ženske osobe iz Vela Luke, dvije ženske osobe iz Blata te jedna muška osobi iz Stona. Za njih ukupno trideset i troje utvrđena je epidemiološka veza.

Od trideset i jednog izliječenog njih je po devet iz Dubrovnika i Metkovića, šest iz Vela Luke, po dvije iz Župe dubrovačke i s Mljeta te po jedna osoba iz Konavala, Kule Norinske i Ploča.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se dvadeset i šest osoba. U samoizolaciji se nalazi 421 osoba. Od jučer obrađeno je 217 uzorka, a od početka pandemije ukupno 18 695.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: dalmacija, koronavirus, oboljeli, zaraženi, županije,