Lifestyle

U četvrtak u kazalište! Na zabavan način će Vam pokazati kako Vas ne pokradu!

Pripremljena i iluzionistička sekvenca pod nazivom 'Stanimo na kraj džeparima'

Autor: Ivona Amidžić - 17.04.2019

Šibenska policija i Grad u četvrtak organiziraju preventivni program u sklopu kojeg će educirati građane o samozaštitnom ponašanju kako ne bi postali mete prevaranata, a samim time i žrtve kaznenih djela.

“Ovim programom progovara se i o drugim svakodnevnim životnim rizicima koji se tiču sigurnosti, zdravlja kao i važnosti socijalnog uključivanja u koheziju jedne zajednice. Program je namijenjen senzibilizaciji cjelokupne javnosti, a posebice ranjivim skupinama kao što su osobe starije životne dobi te osobe s invaliditetom”, najavljuju organizatori.

Program počinje u 11 sati, a u kazalištu će biti izvedena edukativna predstava pod nazivom ‘Prevareni’ u kojoj se na zanimljiv i duhovit način građane uči o temama i događajima iz njihovog svakodnevnog života.

“Predstava dotiče probleme modernoga doba kao što su različiti oblici prevare građana, problemi nasilja, ali i ostale svakodnevne životne situacije s kojima se posebice susreću građani treće životne dobi. Ovom predstavom postiže se edukativni karakter na način da građani prepoznaju i nauče potencijalne opasnosti modernoga doba te usvoje oblike samozaštitnog ponašanja kao i zdrave životne navike”, poručuju iz šibenske policije.

Uz predstavu, bit će izvedena i iluzionistička sekvenca pod nazivom ‘Stanimo na kraj džeparima’ u izvedbi ‘Mak teatra’ te glazbenim varijacijama na središnju tematsku okosnicu programa u izvedbi glazbenika Dejana Kuzmanoskog.

Prije početka održavanja preventivnog programa u foajeu kazališta od 10 do 11 sati, svima će biti omogućeno i mjerenje krvnog tlaka te provjera razine šećera u krvi.

Program nazvan ‘Dan kao san’ organiziraju policija i Grad uz podršku Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, Gradskog društva Crvenog križa i drugih partnera.

(Šibenik In)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: džeparenje, iluzionistička, krađe, policija, predstava, prijevare, šibensko kazalište,