Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 11 novozaraženih

Zaražene su po četiri osobe iz Dubrovnika i Konavala te tri iz Župe dubrovačke

Autor: Ivona Amidžić - 01.03.2021

Novih 11 koronavirusom zaraženih osoba bilježi Dubrovačko-neretvanska županija, a u zadnja 24 sata oporavile su se 32 osobe, priopćio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su po četiri osobe iz Dubrovnika i Konavala te tri iz Župe dubrovačke.

Ukupno je zaraženo sedam muškaraca i četiri žene, za pet tih osoba zaraza je utvrđena brzim antigenskim testom, a šest osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavile su se 32 osobe od kojih 22 iz Konavala, sedam iz Dubrovnika, po jedna iz Metkovića i Župe dubrovačke te jedna koja nema prebivalište u županiji.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području od Stona do Konavala trenutno je 600 aktivnih slučajeva, od čega u Dubrovniku 243, Konavlima 204, Župi dubrovačkoj 79, Dubrovačkom primorju 11 i Stonu šest.

Od jučer su obrađena 64 uzorka, a od početka pandemije ukupno 44.853.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa se liječi 48 osoba. Šest pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb od kojih su četiri na invazivnoj, a dva na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1462 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja te mjere, sva na granici, što je ukupno 405 od početka pandemije.

Do 28. veljače u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupno je 4810 osoba cijepljeno prvom dozom cjepiva.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid-19, dubrovnik, koronavirus, oboljeli, stožer, zaraženi,