Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 118 novozaraženih, jedan umrli

U samoizolaciji se nalazi 2263 osoba

Autor: Darija Kovačić - 12.12.2020

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno je 118 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je umrla, izvijestio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima kod 71 osobe Covid infekcija je utvrđena brzim antigenskim testom. Za 70 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Od 118 novozaraženih najviše je iz Dubrovnika – 41 osoba, zatim iz Metkovića – 20, 18 iz Korčule, 11 iz Ploča, sedam iz Opuzena, po pet iz Konavala i Župe dubrovačke, po četiri iz Kule Norinske i Lumbarde te tri osobe iz Orebića.

Iz Županijskog stožera  navode da je umrli 61-godišnji muškarac  iz Metkovića.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa se liječi 65 osoba. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih četiri na invanzivnoj ventilaciji, a dva na neinvanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji se nalazi 2263 osoba. Od jučer su obrađena 423 uzorka, a od početka pandemije ukupno 29.014.

U protekla 24 sata od Covid infekcije izliječeno je 46 osoba, od kojih je 13 iz Dubrovnika, po devet iz Korčule i Metkovića, tri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Stona, po jedna iz Blata, Kule Norinske, Opuzena, Ploča, Pojezerja, Vele Luke i Zažablja te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina)

Foto: unsplash

Tagovi: dubrovnik, epidemija, koronavirus, novozaraženi, respirator, testirani, uzorak, zaraženi,