Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 142 novozaražena, najviše od početka pandemije

Prvom dozom cijepljeno je 11 576 osoba, a drugom dozom 2139 osoba...

Autor: Ivona Amidžić - 30.03.2021

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 142 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je najviše od početka pandemije, a umrla je jedna osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 40 osoba iz Metkovića, 35 iz Dubrovnika, 15 iz Župe dubrovačke, 13 iz Ploča, devet iz Konavala, osam iz Korčule, pet iz Kule Norinske, po četiri iz Blata i Vele Luke, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Opuzena, Pojezerja, Slivnog, Smokvice i Stona te tri koje nemaju prebivalište u županiji. Ukupno su zaražene 72 muške i 70 ženskih osoba, a 92 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Umrla je žena iz Dubrovnika rođena 1931. godine.

Oporavile su se 72 osobe, od kojih 24 iz Dubrovnika, po devet iz Metkovića i Orebića, po šest iz Ploča i Župe dubrovačke, po tri iz Blata, Korčule, Lumbarde i Pojezerja, dvije iz Konavala te po jedna iz Kule Norinske, Stona, Trpnja i Vele Luke.

Prvom dozom cijepljeno je 11 576 osoba, a drugom dozom 2139 osoba.

Prema rezultatima sekvencioniranja za obrađeni 31 uzorak, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji do sada je zabilježeno 17 slučajeva britanskih sojeva i jedan južnoafrički.

“Južnoafrički soj je isto brže šireći soj, koji vjerojatno ne uzrokuje teže oblike bolesti, ali na njega cjepiva slabije djeluju”, napominju iz županijskog stožera.

U posljednja 24 sata obrađeno je 479 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 53 687 uzoraka.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 66 osoba. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih pet na invazivnoj, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1292 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije, od čega dva na granici. Od početka pandemije zabilježeno je 571 kršenje te mjere.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, dubrovnik, koronavirus, oboljeli, pandemija, zaraženi,