Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 22 novozaražena koronavirusom

U samoizolaciji je 1007 osoba. Od jučer obrađeno je 159 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 22 322.

Autor: Darija Kovačić - 15.11.2020

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, a 37 osoba je izliječeno, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je osam osoba iz Dubrovnika, po tri iz Konavala i Župe dubrovačke, po dvije iz Smokvice i Vele Luke, po jedna iz Blata i Opuzena te dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo 13 osoba muškog spola, devet osoba ženskog spola, a za njih 12 je utvrđena epidemiološka veza.

Od 37 izliječenih njih 13 je iz Metkovića, 11 iz Dubrovnika, pet iz Konavala, četiri iz Župe dubrovačke, po jedna osoba iz Kule Norinske, Ploča i Pojezerja te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 60 osoba. Jedanaest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je pet bolesnika na respiratoru – neinvazivna ventilacija, dok ih je šest na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1007 osoba. Od jučer obrađeno je 159 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 22 322.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina)

Foto: unsplash

Tagovi: dubrovnik, koronavirus, pandemija, samoizolacija, stožer, zaraženi,