Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 22 novozaražena

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih mjera

Autor: Ivona Amidžić - 20.01.2021

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji potvrđena su 22 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je pet utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavilo se 29 osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je devet osoba iz Dubrovnika, tri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala, Metkovića, Ploča i Vele Luke te po jedna iz Dubrovačkog Primorja i Kule Norinske.

Ukupno je zaraženo deset osoba muškog spola i dvanaest osoba ženskog spola, a za njih šesnaest je utvrđena epidemiološka veza.

Oporavilo se 29 osoba, od kojih 13 iz Dubrovnika, četiri iz Korčule, po tri iz Metkovića i Vele Luke, dvije iz Konavala te po jedna iz Blata, Dubrovačkog Primorja i Mljeta, kao i jedna koja nema prebivalište u županiji.

Od jučer su obrađena 172 uzorka, a od početka pandemije ukupno 36 700.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 23 osobe. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 600 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na graničnim na prijelazima, što je ukupno 219 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih mjera.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, Dubrovačko - neretvanska županija, koronavirus, oboljeli, stožer, testirano, zaraženi,