Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 39 novih slučajeva, umrla jedna osoba

Zaraženo je dvadeset osoba iz Metkovića, osam iz Ploča, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Dubrovnika te po jednoj osobi iz Kule Norinske, Orebića i Slivnog...

Autor: Ivona Amidžić - 09.11.2020

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba je umrla, a 53 osobe su izliječene, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je dvadeset osoba iz Metkovića, osam iz Ploča, pet iz Župe dubrovačke, tri iz Dubrovnika te po jednoj osobi iz Kule Norinske, Orebića i Slivnog. Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i 21 osoba ženskog spola, a za njih 15 je utvrđena epidemiološka veza.
Umro je muškarac iz Metkovića rođen 1928. godine.

Od 53 izliječene osobe njih 26 je iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, devet iz Župe dubrovačke, pet iz Ploča, po jedna iz Opuzena i Stona te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se pedeset i tri osobe. Devet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih su četiri bolesnika na respiratoru – neinvazivna ventilacija, dok ih je pet na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 823 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježen je jedan slučaj kršenja te mjere, ukupno 95 od početka pandemije. Od jučer obrađena su 84 uzorka, a od početka pandemije ukupno 20.966.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, koronavirus, oboljeli, pandemija, stožer,