Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 39 novih slučajeva zaraze

Od dvanaest izliječenih pet ih je iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, dvije iz Opuzena i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji

Autor: Ivona Amidžić - 19.11.2020

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvanaest osoba je izliječeno, izvijestio je u četvrtak županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je dvadeset osoba iz Metkovića, pet iz Ploča, četiri iz Dubrovnika, tri iz Opuzena, po dvije iz Kule Norinske i Zažablja te po jedna iz Korčule, Orebića i Pojezerja. Ukupno je zaraženo 17 osoba muškog i 22 osoba ženskog spola, a za njih 13 utvrđena je epidemiološka veza.

Od dvanaest izliječenih pet ih je iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, dvije iz Opuzena i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 54 osobe. Deset bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih su dva na respiratoru – neinvazivna ventilacija, sedam ih je na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

U samoizolaciji je 755 osoba. Od jučer obrađeno je 145 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 22.820.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zaraženi,